Facebook želi ponovno združevat ljudi

Facebook uvaja veliko spremembo pri objavljanju novic na tem priljubljenem družbenem omrežju.

Res je, kar ste slišali. Facebook ponovno uvaja nekaj sprememb. Tokrat kreatorji Facebook profila spreminjajo prikazovanje novic. Ta sprememba bo vplivala predvsem na poslovneže in podjetja, ki uporabljajo Facebook za pridobivanje strank, prodajo svojih izdelkov in storitev, ter komuniciranje s svojim občinstvom.

Glavni namen nadgradnje je v tem, da se uporabniki Facebooka, ki objavljajo bloge in slike svoje družine in prijateljev, loči od neplačanih organskih vsebin podjetij. S tem želijo povrniti Facebooku prvotno originalen cilj, to je združevati ljudi po vsem svetu. Ustvarjalci Facebooka upajo, da bodo tako rešili zmedo, ki je nastala na tem družbenem omrežju.

Veliki vzrok za to je špekulacija zaradi raziskave, v kateri je bilo ugotovljeno, da vse več uporabnikov ne uživa več v družbenih omrežjih, zaradi prenasičenosti komercialnih vsebin.

Objavljanje poslovnih vsebin bo za marketingarje predstavljal velik izziv, saj bo potrebno z ustrezno organsko vsebino najti način, kako priti do potencialnih kupcev na Facebooku.