Vključite eBay v svojo prodajno strategijo

Spletna trgovina eBay je največja prodajna platforma na svetu in obstaja že 20 let. Če želite prodajati svoje izdelka na globalni ravni, potem je zagotovo to najboljša in najcenejša rešitev za mala podjetja in podjetnike.

Tudi sam se za nakupe v glavnem poslužujem eBay spletne trgovine in moram priznati, da je moja izkušnja zelo pozitivna. Nakupi preko tega ponudnika so varni, plačila pa v glavnem potekajo preko sistema Pay Pal.

Tisti, ki se odločate, kako še povečati prodajo svojih izdelkov, še posebej na globalnem nivoju, je to ena izmed odličnih rešitev. Zakaj je eBay spletna trgovina drugačna in kakšna je kultura prodaje preko nje.

Profesionalnost prodaje: Prodaja preko ebay spletne trgovine zagovalja vašo profesionalnost, saj je potrebno za uvrstitev vaših izdelkov na seznam, zagotoviti nekaterim kriterijem. Zelo pomembno je, da so vaši opisi izdelkov natančni in dovolj podrobni, da kupca ne zavajate. Prav tako bo potrebno zagotoviti profesionalne fotografije vaših izdelkov, dodate lahko tudi kakšen video o svojem izdelku, itd.. Če boste prodajali v druge države in na druge kontinente, je potrebno poznavanje pravil prodaje v tuje države, obračunavanje davkov, logistika, itd..

Konkurenčnost prodaje: Danes preko eBay-a prodajajo tako majhni podjetniki, kot velike korporacije, ki imajo prodajo na drobno. Prav tako so na eBay-u prisotni ponudniki iz praktično celega sveta.

Podpora pri prodaji: Spletna trgovina eBay zagotavlja tudi različne rešitve, ki so vam v veliko podporo pri prodaji. Zdaj bodo tudi mali podjetniki, ki prodajajo preko eBay-a imeli analizo prodaje, lahko boste spremljali število ogledov vašega artikla, koliko potencialnih kupcev spremlja vašo ponudbo, itd.. Veliko podpore je zagotovljeno tudi pri reševanju reklamacij in pri plačevanju. Prav tako vam eBay izdela etikete za pošiljke, račun

Varnost pri prodaji: eBay je z izdajo politike poslovanja in programskimi rešitvami uredil odnose med kupcem in prodajalcem. Predvsem je velik poudarek na varstvu kupca, globalna dostava (shipping), obvezni so opisi izdelka in ustrezna fotografija.

Če kršite politiko prodaje preko eBay, vas bodo enostavno odstranili. Kupci vas morajo po vsakem nakupu oceniti. Ocena je vedno vidna vašim drugim potencialnim kupcem. Nikakor si ne morete privoščiti slabih ocen in negativnih mnenj, ker to močno vpliva na odločitev vaših potencialnih kupcev, ali bodo kupili pri vas ali pri vaši konkurenci.

Dve obliki prodaje: eBay omogoča prodajo preko spletne avkcije in ponudbo po fiksni ceni. Ta spletna trgovina je zaslovela ravno s spletnimi prodajnimi avkcijami (kdo da najboljšo ponudbo). Zadnja leta se je nekoliko bolj uveljavila prodaja s fiksno ponudbo cene.

Seveda pa je potrebno povedati, da prodaja preko eBay trgovine ni brezplačna. Je pa cenovno veliko bolj ugodno, kot če bi podjetje samo iskalo kupce na globalnem trgu. Priložnost je, odvisno pa je od vas podjetnikov in tržnikov, ali se boste posluževali takšne oblike spletne prodaje.

Ne glede na vaš pogled na prodajo preko spleta in na vašo izkušnjo z eBay spletno trgovino, je to ena izmed najboljših priložnosti za prodajo na globalnem trgu. Po drugi strani pa je to priložnost, da v tem digitalnem svetu brez strokovnega znanja o digitalnih tehnologijah razširite svojo prodajo.